I’m giving up on you 2018

I am feeling so small
It was over my head
I know nothing at all

Detta året har allt annat än varit lätt. Nytt liv. Ny fas. Nya konstellationer. Nya relationer. Nya roller. Mitt år 2018 har allt annat varit de man föreställt sig. Drömt om. Förväntat sig.

I will stumble and fall
I’m still learning to love
Just starting to crawl

Börja om på nytt. Ny kula. Älska sig själv. Älska igen. Framsteg i olika små och stora steg. Ibland framåt och tyvärr oftare bakåt. Men man tar sig igenom de. Tar lärdom. Får ny inblick och syn.

I will swallow my pride
You’re the one that I love
And I’m saying goodbye

2018 är ändå en utav mina favorit år. Trots motgångar och en jätte uppförsbacke så omfamnar jag den och tackar för denna tid. Jag har tagit så mycket lärdom av den. Tålamod är något jag har men att jag hade så mycket tålamod i mig visste jag inte. Likaså kärlek. Kärlek är något jag har massor, både i mig och utanpå. Men att jag kunde uttrycka mig i handlingar, i ord och i text som gjort är imponerande. Även om kärleken är så kraftfull hos mig så är mitt sätt att såra oxå minst lika kraftfull. Tyvärr. En utav mina negativa sidor. Lika mycket som jag kan sprudla av varma underbara fantastiska känslor så kan jag stänga av de lika hårt och bli känslokall, säga saker man inte menar, handlingar som får konsekvenser och tänket som kostar tillit, förtroende och respekt.

Say something, I’m giving up on you
I’m sorry that I couldn’t get to you
Anywhere, I would’ve followed you
Say something, I’m giving up on you

Tack 2018! För allt du visat mig. Allt du lärt mig. Allt du fått mig att känna, positiva som negativa. Vad vore jag utan dig? Du har stärkt mig. Brutit ner mig. Fallit men fått mig att resa igen. Ett hem full av liv ena stunden och andra stunden tom, kal, eko, ensamt, naket, tyst och kall.

Snart vänder jag mig om, vinkar hejdå till dig. Fokuserar på 2019 som jag ser runt hörnet. Jag välkomnar dig med ett leende och öppen famn. Som ett oskrivet blad har vi massor att se framemot och massa minnen att fylla boken med.