,

Personlighets test

Gjorde nyss ett sk personlighetstest. Kan hålla med testet till mestadels. Låt mig citera:

”Relationsorienterade personer tenderar att fokusera på och prioritera att involvera sig i sociala aktiviteter och arbetsrelaterade relationer, före de arbetsuppgifter som ska utföras och hur de ska genomföras.”

Att jag prioriterar relationen med min omgivning påminner rätt mycket om vilket sorts ledare jag är. För mig handlar det inte om att vara ledaren som är i spetsen, utan ledaren som tar hand om sitt team. Mitt ledarskap påminner mycket om en vargflock. Låt mig få förklara vad jag menar…

Vid en vargflock hade jag placerat dom gamla och sjuka längst fram. Dom bestämmer helt takten för hela flocken. För hade jag placerat dom längst bak hade dom förmodligen halkat efter och tappat kontakten med flocken. Dessutom hade flocken blivit attackerad bakifrån skulle dom dö. Efter dom gamla och sjuka placerar jag mina starkaste som kan skydda flocken framifrån samt skydda alla dom i mitten. Dom i mitten är oftast små vargarna och tikarna. Den sista gruppen vargar som är framför mig med strax bakom små vargarna och tikarna är ett gäng starka vargar också. Även dom kan skydda flocken vid attack bakifrån.

Sist men inte minst är jag. Jag är den som går längst bak i hela flocken. Alfahonan. Jag ser till att ingen halkar efter, att flocken är samlad, att ingen halkar efter och att alla följer samma spår. Jag är redo att springa i vilken riktning som helst för att skydda min flock.