, , ,

Varför ska han vara på dagis när jag är hemma?

Jag har länge undrat över varför barn är på dagis om mamma är hemma med ett nytt syskon? Om man skaffar barn får man väl ta hand om dem, då vill man väl ta hand om dom?

Sedan Cian föddes har jag hört så många argument till varför man har syskonen på dagis och ärligt talat tror att jag kan dissa dom alla:

– ”Barnen behöver träffa sina kompisar”
Det finns eftermiddagar, helger eller låt kompisen vara hemma hos er i stället för på dagis.

– ”Barnen behöver stimulans”
Ta med barnen till parken, det finns öppna förskolan, lekplatsen eller någon annan stans där det finns barn. Barnvagnen får faktiskt plats på alla dessa ställen.

– ”Det är så skönt att jag får vila”
Då kanske du har skaffat fler barn än man klarar av?

– ”Barn utvecklas mer på dagis”
Ja, det gör dom men det finns pedagogik och lärande i vår vardag oxå. Endast fantasin sätter stopp.

Känner inte äldre syskon sig utslängda ur hemmet om de inte får vara med? Tänk vad mysigt man kan ha med både mamma och syskon, sagostunder och liknande istället för att vara på dagis. Och när jag pratade med Bastian om detta så nappade han direkt. Precis som att det var självklart att han skulle sluta på dagis och vara med mamma och lillebror istället. Dessutom såg han även framemot att börja på dagis tillsammans med Cian. När jag ringde till dagisavdelningen och talade med en utan fröknarna för att säga upp platsen blev fröken otroligt glad över att det finns föräldrar som mig som tar sådana beslut. Jag förklarade för henne mina tankar och känslor och min icke förståelse till dom föräldrar som inte är hemma med alla barnen. Små barns perioden är så kort, njut av den! Bastian fick även chansen att säga hejdå till sina kompisar och berättade för dom varför han säger hejdå.

Ni skulle sätt hur lycklig han var. Och en glimt av stolthet för att han skulle få vara hemma med lillebror och ”hjälpa till”. Att han blev storebror är nog de bästa som hänt Bastian. Han växte mycket den sekund han blev de och ingen är stoltare föräldrar än vi!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med och diskutera?
Bara att dela med er av era tankar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.