Baksidan av att vara företagare, livet går inte i repris

av Camille

Som att inte vi hade nog innan. Vi startar ett till företag!
Det är precis de vi gjorde i sen vår, somras. Vilket är helt galet. Uppstarten har inte varit lätt, min älskade man är grym. Och nu sedan företaget öppnades upp för snart en månad sedan så har de hårda arbetet lönat sig.

Ibland får jag nypa mig själv. Jag har så svårt att greppa tag i de och förstå att vi verkligen har lyckats. När jag väl landar i de så får jag världens leende. Den bästa känslan är när man får efterfrågan på ex. samarbeten, för då helt plötsligt behöver man inte jaga kunderna, utan kunderna vill komma till en istället. Då är man den som tar beslutet om det är intressant eller inte, istället för tvärtom. Hur galet är inte de?

Framgången kommer tyvärr inte gratis.

Det finns en baksida med de också. Det vet jag, som är uppvuxen med en pappa som alltid har varit företagare. Det som kostade honom var familjen. Han missade mycket av vår uppväxt. Och detta har jag tagit till mig och försöker ta lärdom av de. Så den veckan vi har pojkarna försöker jag att minska på arbete, jag försöker även påminna mannen min detta. Inte alltid det går hem men jag försöker. Och jag försöker få pojkarna att förstå varför vi jobbar så mycket som vi gör nu.

Vi har valt att starta igång allt detta för att skapa en framtid för dom. Säkra deras framtid. Vår äldsta har förstått detta och är taggad på allt som är igång. Vilket är häftigt att se. Dessutom har han fått se IRL att framgång är något som lönar sig. Nu ska vi bara fortsätta finna den balansen och inte kompromissa familjelivet.

Andra inlägg att läsa