Blir totalt knäpp

av Camille
ekonomi

Varför är (ekonomiska) samhället uppbyggt så j*vla knäpp.
Vill inget annat än att bo i hus. Vill inget annat än att unna mig och min familj denna fantastiska känslan av att äga ett hus. Ha en trädgård som jag så längtar efter, låta barnen springa barfota i gräset, hoppa stundsmatta, låta mannen stå vid grillen och tillaga den förbaskade goda middagen och ha mig i bakgrunden i allt de där och få njuta av den friheten och den känslan.

Men denna ekonomiska skit samhälle är inte uppbyggd på en-manna-inkomst. Spelar liksom ingen roll om jag har en jätte inkomst. Vilket gör mig riktigt j*vla förbannad. Och när man pratar med bankerna om att man är ensam om så blir man nästan idiot förklarad. Är jag mindre värd och oduglig för att jag ansöker om ett lån – ensam ??!

Fattar inte!

När den dagen kommer, jag blir förmögen så kommer ni – banker – vara otroligt törstiga efter att ha mig och mina pengar. Ni kommer vara på mig om att jag ska förvalta mina pengar hos er och inte någon annan. Men vet ni vad, det är så jag ger er fingret. Bara för att jag helt plötsligt kan köpa ett hus (eller vad som helst) utan att behöva ta ett lån från er, då helt plötsligt duger jag. Det är först då ni vill göra affär med mig. Vet ni vad, nej tack!

Andra inlägg att läsa