En enkel och god middag

av Camille

Igårkväll improviserade jag en rätt som min man hittade på någon kanal som han tipsade mig om. Han berättade på ett ungefär vad han såg och hur dom gjorde det. Och med tanke på hans reaktion och hur gott det smakade vill jag nu dela med mig denna enkla simpla rätt.

Jag har då ett tortilla bröd, två ägg, baby spenat, paprika, salt och peppar, timjan och ost. Jag vispar upp äggen tillsammans med salt och peppar. Och steker sedan de som omelett. När jag stekt båda sidorna så strösslar jag på lite riven ost på. Sen lägger jag tortilla brödet på omeletten och vänder detta med hjälp av en skärbräda för att sedan skjuta tillbaka hela omelettkakan på stekpannan. Så tortilla brödet får lite färg. Det går även med en vanlig stor tallrik. När tortilla brödet är på stekpannan så ”garnerar” jag på med baby spenaten, paprikan, osten och kryddar sedan med timjan. När jag toppat på med allt de så viker jag sedan den på mittens osten får smälta ordentligt. Här gäller det att ha svag värme på annars blir det lätt att man bränner brödet.

Otroligt mättande, gott, enkelt och kändes t.o.m. nyttigt. En rätt som jag definitivt kommer laga när pojkarna är hemma hos oss.

Andra inlägg att läsa