FemmeCup

av Camille
menskopp

Jag har som ni vet sedan tidigare, hyllat menskoppen!

Idag fick jag hem min nya menskopp då det är dags att byta bort min nuvarande. Under mina år med menskopp så har jag hunnit prova på tre olika. Den kopp som jag absolut har fastnat för är just FemmeCup.

Jag ska tala om varför jag har fastnat för den.
Dom jag har testat och har fortfarande hemma är:

organicup-menskopp

OrganiCup heter denna. Den är tillverkad av naturliga material och som ni kan se så har den en liten pigg nertill. Vissa koppar har inte den piggen utan har en knopp istället. Alltså knappt någon skaft. Men jag valde att ha en med skaft just för att kunna nå den lite lättare när man ska tömma den, smaken är som baken, den är delad. Vissa kan tycka den är lång och obehaglig att ha, föredrar då istället att ha en knopp. Denna ska man dock kunna klippa/korta av om man upplever den för lång.

FemmeCycle heter denna och är lite mer annorlunda i designen. Som ni kan se i video så är den även spillfri. Lite därför jag fastnade för denna. Jag lider nämligen av att blöda väldigt mycket i början av min mens. Ibland mår jag t.o.m så pass dåligt att jag blir sängliggandes, lider av yrsel, illamående, värkar och trötthet. Dessutom så ser ni att skaften eller knoppen har nu istället blivit ett “handtag” som man kan greppa i lite lättare. Jag upplever att denna är absolut mycket lättare att få ut tack vare handtaget. Dock blev jag första gången kanske lite avskräck över hur stor koppen är. Det blev även min man när jag visade honom den men den är inte så stor egentligen utan bara upplevs större. Och den rymmer också mer än vanliga koppar.

Ziggy Cup från Intimina är en menskopp man kan använda ifall man vill ha sexuell aktivitet under sin mensperiod. Hur smart är inte detta? När jag mötte på denna så jublade jag nästan av glädje. Det har ju hänt lite för ofta och för många gånger att jag/vi inte kunnat ha sex p.g.a att jag har mens. Hur frustrerande har inte det varit?

Väldigt frustrerande kan jag tala om. Men frustrationen är över och nu finns det liksom inga ursäkter längre. Av alla dessa tre koppar jag har visat er så är denna kopp den som klarar av mest mängd blödning, vilket man kanske förstår eftersom den är större än dom två andra.

Om du bestämmer dig för att köpa denna så skulle jag varmt rekommendera dig att testa den hemma i lugn och ro först. Det tog nämligen ett tag för mig att få in knepet på hur jag ska placera den. Men när jag väl fick in knepet så är det inga problem att använda den typ jämt om man vill. Jag har däremot valt att använda den i samband med att vi ska ha vuxen mys.

Dessa tre menskoppar är alltså dom jag rekommenderar bland alla koppar i menskopp djungeln. Vilket det faktiskt är! Det är en djungel av olika sorters koppar och det är inte lätt och veta vilken man ska köpa. Det tog mig ett tag och veta vilken jag skulle köpa hem och nu äntligen har jag hittat dom kopparna jag trivs med och kan rekommendera vidare till er.

Andra inlägg att läsa