Framgång kan se olika ut men tyvärr kan man inte få allt

av Camille
ensamiframgången

Jag beundrar människor som är framgångsrika. Med framgångsrika menar jag dom som är rika i form av pengar. Den framgången kan jag med handen på hjärtat erkänna att det är inget jag strävar efter.

Vet du varför?
Jo, för den framgången kostar alltid lyckan.

Jag ska förklara vad jag menar. Man kan inte få allt, även om många tror det och vill påstå att det går. Det kan säkert men då måste något bli lidandes. Och de jag specifikt syftar på här är då relationer. Om det är relation med en partner, syskon, föräldrar, familj/barn eller vänner så är verkligheten sådan att ja – någon utav dessa relationer kommer bli lidandes.

Jag brukar säga att jag är framgångsrik. Och jag känner mig mer framgångsrik än många av mina vänner. Det är inte för att vara spydig eller kaxig. Utan mest för att jag anser vara de. Jag har två friska barn, jag har två friska hundar, en man som älskar mig och jag älskar honom, en man som älskar mina barn, en man som delar samma värderingar och uppfostran, jag har tak över huvudet, en bil – vilket jag anser vara väldigt lyxigt, inkomst och hälsan i behåll. Jag har inga skulder, inga lån inget som tynger mig eller min familj pga ekomiska skäl. Vilket jag också anser vara lyxigt. För hur många kan säga de i 30+ plus åldern att allt med ekonomi är i balans eller kanske tom med bra sparande och buffert. Allt detta utan att det har kostat en enda relation.

Dom som försöker nå framgång för att dom vill bli rika och tjäna en förmögen för att dom vill mer eller mindre bli ekonomisk oberoende, jobbar oftast osmart i form av att man jobbar för mycket och låter sina relationer gå tillspillo. Detta mina vänner är dagens sanning. Relationer är något som kommer och går, absolut men alla sorters relationer är något man måste bygga upp. En process som inte går på en dag. Man bygger tillit, förtroende, kommunikation, engagemang och en gemenskap. Allt de där tar tid.

Tar man sig inte tiden till de där för att man låter karriären bli för stor fokus så kommer du tappa allt de där. Vem vill åldras och inse att man är ensam i all sin framgång för att man har haft fullt upp med att bygga sitt imperium. Och hur roligt blir det i slutändan att man inte kan dela denna glädje med någon annan? Detta mina vänner är de jag menar med att framgång kostar alltid lyckan.

Andra inlägg att läsa