Nog blev det ett Växjö besök på min lediga dag.
Jag fick order om att köpa foder till Onyxia, det var så resan började.
Efter att ha fått kanon hjälp på Arken så åkte jag förbi The Phonehouse och Mediamarkt.
Hittade dock ingenting som intresserade mig.
Så jag beslöt att luncha på Grand Samarkand – Chili & Wok närmare bestämt.
Maten ser jätte god ut och doften ska vi inte ens prata om.
Men priset kan jag tycka är lite dyrt med tanke på vad det är jag betalar för.
Hela 89kr betalade jag för en bufé, vilket innebär att jag får ta vilka rätter jag vill.
Någon service/personlig service är det inte, vilket jag antar att jag inte betalar för men frågan är ifall deras varor är färskvaror?
Isf är det de jag betalar för?
Alla matgäster ställer sig på ett led precis som det var förr när man gick i skolan och skulle plocka mat…
Det trevliga med matstället är att köket är öppen så vi gäster kan se in men jag då som är arbetsskadad gillar inte riktigt de jag ser i deras kök.
Vid frityrdelen ser jag två trasor, sådana som man brukar ha i ett kök.
Men är det så hygienisk att ha i ett storkök?
Svar: Nej…
Bakterier sprider sig väldigt lätt och speciellt om man har dem till att torka matbläcken med, använder dem som grytlappar och torkar arbetsbänken med.
I sådana här kök så ska man använda papper (typ torky) att torka arbetsytan med, riktiga grythandskar för att ta i varma saker och papper åter igen för att få bläcken eller ”uppläggningsfatet” att se fräsch ut.
Och så försvann min aptit…
Annars för övrigt är maten ok.
Stället i sig också helt ok.
En stor galleria som denna måste ha matservering vilket jag ser att många uppskattar.
En annan sak som jag märkte när en matgäst ställde en fråga till en utav kockarna – ”Var har ni kaffet?”
Det är så typiskt svenskt att ställa en sån fråga… Så nu vet man de med, dem serverar inte kaffe!
Både ris och ros enligt mig…