Inte som planerat

av Camille
menskopp

Vaknade idag med världens mensvärk. Klockan är nu över 13.00 och jag har ännu inte lämnat sängen. Ligger med smärtor emellanåt och har kraftig blödning. Yr. Orkeslös. Jag tycker verkligen inte om att (be)klaga men dessa veckor jag har med mensen är inte roliga. Vissa perioder går det smärtfritt men sen kommer det sådana här dagar där jag inte kan göra ett skit.

Idag ligger jag så efter med dagens planeringar. Under hela förmiddagen har jag suttit och gjort om mitt CV t.ex. och uppdaterat vissa utav mina profiler på olika rekryteringsföretag. Jag har dessutom gjort personlighetstester. Det har tagit sin lilla tid om man säger så.

Men nu äntligen, tre timmar efter i schemat så sitter jag nu och jobbar lite. Bättre sent än aldrig säger dom. Jag måste ta mig orken med att posta iväg en sak också. Men det gör jag inte förrän jag har hunnit jobba lite. Min älskling har varit iväg och tränat utan mig pga mina smärtor. Också en annan nackdel när man har mens.

menskopp

Som ni säkert känner till sedan tidigare så jag använt menskopp i flera år. Jag använde flitigt tamponger förr men märkte ganska snabbt när jag bytte hur dåligt min fiffi mådde under den veckan jag hade min mens. Att tamponger kunde göra min fiffi så torr och att det faktiskt även gjorde ont förstod jag inte förrän jag bytte mensskydd.

Ni som fortfarande envisas med tamponger så kan jag varmt rekommendera er att byta skydd asap. Ni kommer verkligen inte ångra er. Och det är inte så mycket svårare än tamponger vid in och uttagning. Däremot är det numera en djungel av olika koppar så ta dig tiden till att verkligen ta reda på vilken kopp du vill ha.

Andra inlägg att läsa