Kärlek och relationer

av Camille

Ok, jag ska ge mig på att skriva om något som jag brinner för…
Men detta kommer bli en utmaning för det är svårare än vad man tror, det är liksom inte bara till att skriva ner de.

Jag ska ge det ett försök.

.

Som alla vet så är jag sambo med min älskling, jag nämner ogärna hans namn men han är lika gammal/ung som jag och vi har snart vår 4 års dag. Smiley Faces

Bara de är helt galet tycker jag!
När mina vänner frågar mig, vad är hemligheten så vet jag knappt själv vad jag ska svara.
Jag nämnde de härom dagen att jag fortfarande är kär i min prins.
Ok, tänker ni då?
Jag vet… Jag själv kan inte fatta att jag faktiskt är de.
Men vårt förhållande har inte alltid varit en dans på rosor, vi har haft bråk och uppehåll som många förhållanden oftast har (tror jag).
Vi har vuxit tillsammans. Jag menar, vi har haft våra tuffa perioder där vi som individer egentligen ska växa upp och bli vuxna åt varsitt håll. Men i de här förhållandet så har vi blivit vuxna tillsammans vilket jag kan säga har varit väldigt tufft.
Den ena växer in i rollen fortare medan den andra fortfarande vill vara ung och göra alla dessa crazy things.
Det gäller att hitta en balans och som jag kan tänka mig att många förhållanden brister/faller på.
Vi gjorde de…
Jag ville ha lugn och ro där vi bara var vi två medan han fortfarande ville härja/festa och ha roligt.
Kan inte klandra honom för de men det blev som de blev och det blev bättre.

Växa tillsammans

”Människor ändrar sig hela livet. Man får erfarenheter och ändras. Många problem i relationen handlar om att man inte kan handskas med denna förändring. Istället för att ständigt upptäcka sin älskade, ett äventyr i sig, så känner man att man förlorar varandra.
Livet innebär förändring, det är något nödvändigt. Detta är något bra och något man borde ta till sig. Om vi inte växte och blev erfarna så skulle vi inte må bra. Om man ska få ett förhållande att fungera så måste man acceptera detta.

Hur bra var inte de citatet?

Du ändras och din älskade ändras. Om du försöker låta bli att ändras kommer du inte att fungera.
Detsamma gäller om inte din älskade förändras.
Detta går inte särskilt fort.
Många tror att förändringen bara kommer över en natt, men så är det inte.
För oss tog det ett par månader.
Jag trodde inte jag skulle finna tillbaka till oss men hans kärlek till mig/oss väckte mig och fick mig på fall igen.
Än idag kan jag gå runt och tänka på – What if?
För idag är jag lyckligare än någonsin!

Men hur får man det att fungera då?
Jo för att få en fungerande relation så måste man tillåta varandra att växa och förändras.
Det kan leda till att man växer åt olika håll och tillslut växa ifrån varandra.
Hur gör man för att undvika de då? – Man måste engagera sig i varandras liv!

.

Detta skriver jag ner med egna erfarenhet.
Vilket för min del känns väldigt personligt men jag vill mer än gärna dela med mig av detta och jag hoppas ni har fått lite tankar och kanske hjälp på traven.
Om ni har frågor om något så var inte rädd att fråga – Våga att Våga!

Andra inlägg att läsa

3 kommentarer

Anonym augusti 4, 2011 - 6:19 e m

KAn bara hålla med.
Folk ser för lättvindigt på sitt förhållande.
Min man och jag har inte heller alltid haft det lätt,men tror oxå det är det som gör att vi är starkare och kärare än någonsin.
Ändå har vi vart ihop i 12år.
Kram Gniztrande jag.

Svara
Felicia augusti 4, 2011 - 10:31 e m

Jag har också varit ihop med min pojkvän i 4 år och vi är sambo och förlovade. Vi har haft bråk (självklart) men aldrig tagit uppehåll eller liknande (jag tror inte på det, antingen är man ihop och älskar varandra, eller inte). De två saker som jag prioriterar högst i vårt förhållande är att man inte sårar varandra på djupet (otrohet, hån osv) dvs saker som aldrig riktigt blir förlåtna. Det andra är någonting min mamma lärde mig när jag var lite som kanske låter lite töntigt men ack så viktigt; "Man ska aldrig somna eller skiljas åt osams". Hoppas att ni fortsätter att vara lyckliga tillsammans! 🙂

Svara
LIENE augusti 5, 2011 - 6:45 e m

Bra och instressant inlägg:)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.