Måste sluta pressa sig själv annars blir man sin egna fiende

av Camille
futureme

När man har så mycket vilja, passion, driv och engagemang som jag har. I alla mina projekt och andras projekt, så måste jag våga stanna upp och inse att ibland kan det t.o.m. bli för mycket.

Det blir för mycket av de goda helt enkelt.

Och jag har även sett på unga driva influencers/artister/kändisar att t.o.m. dom får nog av de goda. Dessutom så förstår jag mig inte på dessa människor som bara måste näthata på ett vidrigt sätt som inte ens går att beskriva i ord, hur äckligt jag tycker det är. Jag har aldrig förstått mig på hur man kan förminska någon, trakassera någon, förolämpa, smutskasta, förnedra, hata någon som man inte ens känner. Hur kan man uttrycka sig till någon annan person vad man tycker och tänker, utan att man ens känner personen i fråga… Det är för mig vidrigt. Hur man kan döma någon.

Det är så vanligt numera att man pressar sig själv. Att man ska vara framgångsrik, att man ska se ut på ett visst sätt, att man ska jobba med detta, att man ska klara av att göra så här många saker, att man ska agera som förälder på ett visst sätt osv…

Och lever man inte upp efter dessa ”krav” då blir det per automatik press på sig själv. För man vill framstå som någon stålkvinna/man.  Vad kan man göra åt detta då?

Jag har aldrig velat framstå som någon stålkvinna iaf. Men jag är sjukt stolt över mig själv, för den kvinna jag är, den mamma jag är och fru till min man. Något som jag ständigt brottas med är dock hur jag bli den bästa dottern till mina föräldrar. När kommer jag någonsin få den bekräftelsen som jag ständigt har sökt efter och fortfarande gör?

Den känslan har gått lite upp och ner på sistone, speciellt sedan jag klev in i familjeföretaget. Där jag försöker bevisa för min far att jag är bra. Att jag är grym. Att jag är rätt person att driva där här vidare. När man inte får den bekräftelsen så tappar man fotfästet emellanåt och undrar om jag verkligen kan leva upp till förväntningarna. Om jag levererar så som han ville att jag skulle leverera. Om han kan (någonsin) känna sig stolt över mig.

Ett mindset som jag måste lära mig att hantera, ett mindset som jag måste lära mig att träna, att kanske en vacker dag förstå att mina föräldrar är stolt över mig.

Andra inlägg att läsa