Min mamma är bra klok ibland

av Camille

En gång, för länge sen. När jag var yngre.  Sa min mamma alltid ”Den dagen du skaffar barn och har en egen familj. Så kommer du förstå alla mina val och handlingar jag har gjort för dig. Alla mina uppoffringar för att du ska ha det absolut bästa”.

Detta har följt mig sedan den dagen. Och jag överdriver nog inte när jag säger att detta måste varit minst 20 år sedan mamma sa detta till mig. Och nu när jag varit mamma i snart 8 år så förstår jag precis vad hon menar! Mitt liv fick en mening när jag blev mamma.

En annan väldigt viktigt och inspirerande sak mamma lärde mig när jag var liten, ”En person som värdesätter dig, skulle aldrig sätta sig i en position att förlora dig”.

Otroligt djup och väldigt vackert när jag tänker på de. Genom mina snart 34 år så har människor kommit och gått i mitt liv. Nu förstår jag att dom människor som inte längre finns i mitt liv är personer som inte har värdesatt mig. Hade dom gjort de så hade dom inte försatt sig i positionen att förlora mig. För jag vill tro att jag är en fantastisk vän och en underbar kvinna att ha vid sin sida.

Man brukar säga, ”det är deras förlust om dom inte vill ha mig” – detta oftast refererad när man ex. söker jobb. Är det kanske det mamma försökte lära ut till mig när jag var ung. Att man sätter sig inte i en sådan position där man faktiskt kan förlora en nära relation.

Jag har sagt det så många gånger förut och jag kommer fortsätta att säga de. Inte alla klarar av att ha mig som vän eller kvinna för den delen. Jag tar plats, jag gillar att synas, jag har ett självförtroende och självkänsla som många gånger kanske kan göra andra människor avundsjuka.

Vilket jag tycker låter så fel. Varför ska man vara avundsjuk på någon?

Jag trivs med både mitt inre och yttre skal, jag är driven och är inte beroende av någon, klarar mig själv och har en fantastisk man vid min sida som älskar mig för den jag är samt grädden på moset, underbara pojkar som får mig att ständigt utvecklas.

Nyfödd Baby, Fötter, Tår, Baby, Händer Håller, Nyfödda

Andra inlägg att läsa