Ny krögare i Rydaholm

av Camille

Och krögarna är inga mindre än ”kändisarna” ifrån Alvesta.
Jag önskar er all lycka och jag vet att ni kommer att lyckas!

Artikeln lånad av Smålandsposten.

Klart med ny krögare i Rydaholm

Snart kommer Rydaholms värdshus att vara öppet hela dagarna igen.
Bilal Bertyan, ny krögare i Rydaholm.

Under juni och juli har Bilal Bertyan och Ismet Bingön, som driver restaurang Spåren i Alvesta, sett till att Rydaholmsbor och vägfarare har kunnat få lunch på värdshuset i Rydaholm. I augusti öppnas värdshuset på heltid.
– Vi måste få klart med alla tillstånd innan vi kan starta. Det är semestertider och det tar tid och så vill vi fräscha upp värdshuset lite, säger Bilal Bertyan.
Idén att de två skulle driva restaurangrörelse även i Rydaholm fick de av tidigare innehavare av värdshuset.
– Våra kompisar bröderna Rohdin som drev värdshuset för flera år sedan, sade att det var så bra där. Och när det varit stängt har vi fått kunder därifrån, som sagt åt oss att vi kunde driva det också!
När värdshuset har startat upp kommer pubaftnar att ordnas. Ungdomar ligger kompanjonerna varmt om hjärtat; en lokal med fri internet, playstation, X-box och schack ska göras i ordning på för unga i värdshuset.
– De unga ska få någonstans att vara och umgås.
– Jag vill laga god mat och göra det bästa jag kan. Matgästerna ska komma för att det inte finns något bättre någon annan stans, säger Bilal Bertyan, som är den som kommer att arbeta i Rydaholm.
Inom Rydaholms fastighetsbolag, som äger värdshusfastigheten, är glädjen stor:
– Vi är jätteglada över att det ordnade sig med värdshuset. Det har fungerat mycket bra med dagens lunch i sommar och vi har fått många positiva signaler så nu känns det bra att det kommer att öppnas som vanligt igen, säger ordförande Jan-Olof Hall.
Flera var intresserade av att driva rörelsen. Men till slut blev det alltså Bilal Bertyan och Ismet Bingör som bestämde sig för att driva det.

Text och bild lånad från Smålandsposten.

 

Andra inlägg att läsa

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.