Varje dag är spännande och ingen dag är den andra lik

av Camille

Att arbeta som konsultchef innebär att man jobbar självständigt och själv har möjlighet att bestämma över sina arbetsprocesser. Det är ett mycket varierande arbete där dagarna kan se olika ut beroende på vilka uppdragsgivare och konsulter jag möter. Arbetet ställer dock höga krav på mig, men tillbaka får jag friheten att själv planera mina dagar och lägga upp hur jag vill arbeta.

I mitt arbete som konsultchef handlar jobbet till stor del om service och att skapa långvariga relationer mellan både mig och uppdragsgivarna, samt mina konsulter. Arbetet kan i perioder ha hög arbetsbelastning men är samtidigt mycket innehållsrikt. Som konsultchef så måste man vara alert och beredd på snabba förändringar, vilket gör detta arbete mycket givande. Det är de som gör att jag älskar mitt jobb som konsultchef!

Som konsultchef ansvarar jag för allt det som rör konsulterna och uppdragsgivarna. Man måste ha en tydlig ledarskapsroll där mitt uppdrag är att rekrytera konsulter, inspirera dem och få dem att prestera sitt allra bästa. Samtidigt som jag gör detta måste jag även löpande se till att ha goda relationer till mina uppdragsgivare och se över deras behov. Mycket av mitt arbete sker på distans, så mycket kontakt sker via mejl och telefon, men även såklart kan ha fysiska träffar vid behov. Arbetet innebär stor frihet och kreativitet för mig, jag bestämmer själv hur jag vill gå till väga för att anställa och behålla konsulterna samt locka in nya uppdragsgivare.

  • Mycket frihet
  • Varierande arbetsuppgifter
  • Kreativt arbete
  • Tydlig ledarroll
  • Mycket möten med nya människor

Som konsultchef krävs det att man är lyhörd, stresstålig och intresserad av att skapa nya kontakter. Man måste vara beredd på att alla dagar ser olika ut och det krävs att man själv tar ansvar över sin arbetsdag. För att du ska trivas med arbetet är det bra om du är en flexibel person som gillar när det händer saker runt omkring dig. Jobbet är till stor del ett servicearbete där du som chef förväntas se till att både dina konsulter och uppdragsgivare är nöjda. Ditt arbete kräver att du som person är utåtriktad, målmedveten och har förmågan att prioritera bland dina arbetsuppgifter när det behövs. Det är också viktigt att du är bekväm med att inta en tydligt chefsposition.

  • Självständig
  • Flexibel
  • God social förmåga
  • Gilla högt tempo
  • Vara en ledare

Kanske därför jag älskar jobbet som konsutlchef. Jag får verkligen arbete med de jag älskar och dessutom få bibehålla flexibiliteten i privatlivet.

 

Andra inlägg att läsa