Världens bästa dag

av Camille
livetsommamma_homesweethome

Då var det fredag igen. Dagarna och veckorna går så fort. Idag kommer pojkarna hem. Dock kommer C vara sjuk så jag hoppas att han blir piggare nu när han kommer hem till oss. Pojkarna önskade sig som vanligt tacos till middag. Och förmodligen kommer det att bli lite film mys ikväll efter maten.

Igår fyllde en utav mina närmaste vänner 30 år och jag skulle varit med på hennes suprise birthday firande men eftersom jag med är dålig så stannade jag hemma och skålade på avstånd. Jag fick ta del av hennes överraskning via Instagram storys från dom andra väninnorna.

Imorgon är tanken att hon ska ha sin 30 års fest men vi kommer inte kunna delta då heller. Så typiskt verkligen! Men vi tar vårat ansvar och stannar hemma vid de minsta symptom av förkylning. Jag har en irriterande hosta som vägrar ge sig, den är torr och kliar. Och nej, jag har inte covid-19. Inte vad jag vet men eftersom jag fortfarande känner smaker så har jag nog inte så mycket att vara orolig för. Däremot är jag orolig över att vi är top tre värst smittade i Sverige.

Hur blev det så här galet? När började vi slappna av och tro att covid-19 är över? Vi tar inte vårat ansvar, vi håller inte avstånd och vi stannar uppenbarligen inte hemma när vi är sjuka. Så snälla, skärpning. Julen närmar sig och jag/vi här hemma vill gärna fira julen men alla nära och kära utan att covid-19 håller oss undan. Jag har länge sagt att andra vågen kommer att komma, är det så att detta är lugnet före stormen?

Eftersom det inte blir så mycket kalasande för våran del så blir det att vara hemma och mysa massor. Det ska tydligen vara bra spelväder så då vet jag vad alla mina pojkar kommer att göra. Det kommer förmodligen sluta med att alla sitter i varsitt rum med skärmtid. Kanske inte är så dumt för då får kroppen vila och får större chans att återhämta sig. Sen får det gärna bli så där mysigt igen, med strålande sol och lite små kyligt. Det gör liksom inte så mycket om det är kallt bara solen kan titta fram lite till. Hösten är en otroligt vacker årstid med alla dess färger.

corona_stayhome

Andra inlägg att läsa