Världens kanske modernaste community

av Camille

Som ni känner till sedan innan så är jag för när det gäller platsoberoende arbete. Jag arbetar som konsultchef med konsultfirman just mot distansarbetare. Att få vara en del utav framtiden är så häftigt tycker jag. Och med detta sagt vill jag tipsa er om världens kanske modernaste community!

Jag har för snart ett år sedan inlett ett samarbete med Robin Söderström på Whereuare.  Och de han gör med sin Whereuare är att han har nischat sig helt i distansjobb och frilansare/konsulter/GIGare. År 2020 är ett år som vi sent kommer glömma. Många förlorade sina jobb och många företag gick i konkurs. Många företagare fick även börja tänka om när det gäller att ha sin personal på plats. Det är väl där som vi fick en super skjuts.

Jag började tänka på vilka branscher är det de gynnar mest med att jobba platsoberoende? Och vilka företag kan man påverka och få dom att förstå att kompetensen finns på fler ställen en på sin hemmaplan. Att utbudet helt plötsligt gick från en liten skara till en mycket större omfattning.

Sälj är väl inget man kan gå miste om va? Sälj kan man faktiskt göra platsoberoende. Likaså när det gäller mötesbokning. Och med tanke på att många skolor fick tänka om och erbjuda eleverna hemundervisning så var även lärarkåren/pedagoger en het bransch att försöka jobba med. Digitala läkare som slog igenom för ett par år sedan blev det ännu större efterfråga på med tanke på att pandemin skapade mer eller mindre panik på oss människor. Sen har ju IT branschen alltid varit stor och även känt för att man kan jobba med IT/webbutveckling i hela världen.

Att jobba som konsultchef med denna nisch har varit otroligt givande, utmanande men framför allt utvecklande.

Funderar du på att ta steget mot ett friare liv? Vill du jobba hemifrån eller platsoberoende, men vet inte var du ska börja? Då kan jag varmt rekommendera dig att ansluta dig oss på vår community. Där tipsar vi varandra om jobb som inte ens har utannonserat, olika CO-working place, tipsar om vad man bör tänka på ifall man befinner sig i ett annat land eller ska flytta till ett annat land osv.

Att nätverka med likasinnade är alltid så mycket roligare och att dessutom få möjligheten att dela med sig av sina egna erfarenheter är dubbel glädje. klicka här om du vill se vad det är jag menar.

Vi ses på insidan!

Andra inlägg att läsa