Vilken amningskudde eller gravidkudde ska man välja?

av Camille

Inlägget innehåller annonslänkar från Mamarest.

När man kliver in i bubblan där man närmar sig en utökning i familjen. Så är det super svårt, tycker jag iaf att veta t.ex. vilken barnvagn ska man ha? Eller vilken spjälsäng är bäst? Och ja, även vilken amningskudde eller gravidkudde ska man välja mellan?

Utbudet är så stort och super svårt och veta vad som är bäst för en själv. Speciellt om den uppfyller ens krav och förväntningar. Till alla er som är gravida nu, ska jag ge er ytterligare ett tips som förmodligen kommer göra er ännu mer förvirrad men det är ändå värt ett försök till att bevisa för er varför ni ska överväga dessa.

Mamarest är en helt ny typ av gravid- och amningskudde med en nytänkande, stilren, ergonomisk och praktisk design. Kudden är framtagen av Inger Holmstedt med över 40 års erfarenhet som barnmorska.

Dom vill ge mammor ett individanpassat, skönt och ergonomiskt stöd där det behövs som mest under graviditeten, och senare vid amning eller flaskmatning. Detta möjliggörs genom Mamarests unika uppblåsbara design som enkelt kan anpassas så att rygg- och sidokuddarnas mjukhet, höjd och placering passar varje kropp, lång som kort, stor som liten.

Se gärna deras presentations video här.

Vad skiljer Mamarest från andra gravid- och amningskuddar?
Till skillnad från många andra gravid- och amningskuddar ger Mamarest ett helt individanpassat stöd tack vare den smarta och praktiska uppblåsbara designen. Mamarest ger också ett mjukt men samtidigt stabilt ergonomiskt stöd. Just stabiliteten glöms ofta bort när man jämför olika kuddar men det är enligt oss en central funktion. Ibland kan enklare och billigare kuddar lätt glida undan, eller tappar formen efter en tids användning när stoppningen blir dålig.

Genom sin uppblåsbara design är Mamarest även enkel att ta med på utflykten eller resan, eller att packa undan när den inte används. Många andra kuddar är i den jämförelsen väldigt otympliga och tar upp mycket plats. Mamarest väger under ett 1 kg och kan snabbt och enkelt tömmas på luft och packas ned i den nätta och matchande förvaringspåsen som medföljer.

Mamarest är som nämnt framtagen av Inger Holmstedt med över 40 års erfarenhet som barnmorska. Alla kvinnor är olika och Inger såg ett behov av en anpassningsbar kudde som enkelt kan justeras för att passa individen, och som ger ett skönt och stabilt ergonomiskt stöd där det behövs som mest. För att möta dagens moderna mammor var det även viktigt att kudden skulle vara praktisk och enkel att ta med.

Andra inlägg att läsa